Nous-mêmes ne sommes pas mécontents de notre B&B, mais bien sûr, nous sommes un peu partiaux. Vous préférez probablement lire ce qu’en pensent nos hôtes  précédents. Vous pouvez le faire dans les avis ci-dessous. Bonne lecture et à bientôt pour tout découvrir sur place.

Zelf zijn we niet ontevreden van onze B&B, maar natuurlijk zijn we een beetje vooringenomen. Waarschijnlijk leest u liever wat vorige gasten ervan vonden. Dat kan in onderstaande reacties. Veel leesplezier en graag tot binnenkort om alles ter plaatse te ontdekken en te ervaren.

We ourselves are not dissatisfied with our B&B, but of course we are a bit biased. You probably prefer to read what previous guests thought. You can do that in the reviews below. We hope you enjoy reading and see you soon to discover and experience everything on the spot.

Wir selbst sind mit unserem B&B nicht unzufrieden, aber natürlich sind wir ein bisschen voreingenommen. Sie lesen wahrscheinlich lieber, was frühere Gäste dachten. Sie können dies in den Kommentaren unten tun. Wir wünschen Ihnen viel Spaß beim Lesen und bis bald, um alles vor Ort zu entdecken und zu erleben.

Noi stessi non siamo insoddisfatti del nostro B&B, ma ovviamente siamo un po’ di parte. Probabilmente preferisci leggere cosa pensano gli ospiti precedenti. Puoi farlo nei commenti qui sotto. Ci auguriamo che ti piaccia leggere e ci vediamo presto per scoprire e sperimentare tutto sul posto.

“Un petit coin de paradis sans le coin de parapluie” , c’est à La Pastorale Gourmande de Marcollin  que nous l’avons trouvé : un  accueil très chaleureux, des chambres calmes décorées avec goût et sobriété et un CHEF talentueux qui propose des plats raffinés.

Merci et bonne continuation

 

Andrée & Gérard (septembre 2020)

Belle adresse, calme et détente dans le jardin ou au bord de la piscine, à proximité de lieux touristiques intéressants. Les chambres, look moderne, sont très confortables et bien équipées. 

Nathalie et Herman ont un grand sens de l’accueil et de la convivialité ; toujours souriants, disponibles pour toute question ou juste pour converser, ils sont à nos petits soins pendant le déjeuner ou le dîner. Menu du soir inventif et généreux, tout en s’adaptant à chacun, selon les goûts ou les allergies.

 

famille Robbes (août 2020)

Gefeliciteerd met jullie prachtige B&B. 

Tijdens de twee dagen dat we bij jullie mochten verblijven hebben we echt genoten: van de modern ingerichte kamer, het prachtige zwembad en tuin en zeker van het ontbijt en avondmaal. Dit alles laat toe om te relaxen in een aangename sfeer.

Wij willen graag nog eens terugkeren om beter de omgeving te verkennen.

 

Dannie en Jean Pierre (augustus 2020)

Séjour exceptionnel, endroit idyllique et paisible, les hôtes sont très attentionnés, nous n’avons manqué de rien pendant notre séjour. N’hésitez pas non plus à prendre un repas le soir, les mets sont très bons et très sains. Pour résumer, le séjour à été excellent sur tous les points, vous pouvez y aller les yeux fermés, nous y retournerons avec grand plaisir.

 

Ysoline & co (août 2020)

Onthaasten is het perfecte woord dat bij ‘la pastorale gourmande’ past! Het verblijf baadt in de rust van de omgeving, het is heerlijk toeven bij het zwembad of ergens in de grote tuin, gastvrouw Nathalie straalt wanneer ze de luxueuze kamers kan tonen en elke avond is het genieten van de kookkunsten van gastheer Herman. Marcollin is goed gelegen om enkele uitstappen te maken. Herman en Nathalie hebben alle informatie daarvoor liggen en wijzen zeker de interessantste plaatsen aan. Vergeet vooral niet de indrukwekkende omgeving en de grotten van Choranche te bezoeken en uiteraard het oude Lyon. Voor Vienne en Valence moeten we zeker nog een keertje terugkeren!

 

Chris en Catherine (augustus 2020)

Nathalie et Herman vous réservent un excellent accueil. Ils sont accessibles toute la journée et n’ont de cesse que de se soucier de notre bien-être. De plus l’endroit est très paisible, la possibilité de prendre le repas du soir sur place est un vrai plus, surtout qu’Herman vous prépare d’excellents repas. Très bon rapport qualité/prix.

 

Jean-Louis, Isabelle et Morgane (août 2020)

We had an outstanding experience! Everything was very thought through, small chocolates on the bed, beach bag, pool towels, nespresso mashine in our room and the breakfast was wonderful! Nathalie and Hermin were wonderful hosts and welcomed us to their place with great charisma. They really made sure we were happy with our stay and we can assure you that we really were. They cooked an amazing 3 course meal (5 stars rate!) for 30 euro – well worth since this was one of our best meals we had when visiting France. We would definitely love to come back!

 

Kevin and Natalie (August 2020)

Nous cherchions un endroit pour nous retrouver en amoureux, souffler, se détendre et nous avons atterri chez Nathalie et Herman ! C’était au top, nous y avons trouvé tous ce que nous recherchions. La calme, la sérénité, le contact avec la nature une piscine très propre, la chambre spacieuse et magnifiquement meublée avec une douche à l’italienne de folie ( je veux la même chez moi !!!) . Nous avons pris deux fois le repas le soir à la table d’hôtes et c’était délicieux ! Bravo Herman ! Le petit déj est vraiment complet ! Bref nous avons adoré et nous y retournerons certainement !

 

Capucine (août 2020)

Envie de calme, de détente et de gourmandise ? Courrez chez Nathalie et Herman ! Quel merveilleux séjour ! Tout était parfait : du cadre jusque dans l’assiette sans oublier des hôtes merveilleux plein d’attentions et de gentillesse. Notre seul regret : ne pas être restés plus longtemps ! Merci encore à eux pour cette parenthèse enchantée.

 

Laurence, William & Noa (août 2020)

La pastorale gourmande doet zijn naam alle eer aan!

In augustus 2020 verbleven we een week in Marcollin in deze prachtige B&B. Je bent hier echt te gast op het Franse platteland in een klein dorpje ver van alle drukte. De ontvangst was hartelijk en warm. De kamers zijn ruim, met airco en van alle comfort voorzien. Een heerlijk regendouche, gescheiden wc en badkamer en voldoende ruimte en de stilte van de natuur om je heen, geven je een rustgevend gevoel. Het groot domein met zwembad biedt je voldoende plekjes om je ergens rustig te installeren. De streek biedt tal van mogelijkheden voor uitstappen in een regio van 50 km. Een bezoek aan de markt en het Romeins museum in Vienne of een trip naar de Vercors en de hangende huizen in Pont-en-Royans, of de jardins pétrifiants zijn echte aanraders. Tips zijn er voldoende beschikbaar en handige infomappen om je dag te plannen. Het meest hebben we genoten van het heerlijk uitgebreid en afwisselend ontbijt in de morgenzon en de heerlijke gastronomische diners in het schitterend avondlicht. De maaltijden waren mooi verzorgd, de smaakcombinaties verrassend en lekker. Lokale verse producten worden gecombineerd met een fijne bereiding en heerlijke zalfjes en kruiden maakten het eten tot een festijn. De wijnkaart bood voldoende keuze aan lokale wijnen aan zeer betaalbare prijzen, om te combineren met de lekkere gerechten. Omdat het ons zo goed beviel hebben we ons verblijf zelfs nog met een extra dag verlengd. Een aanrader voor wie wil genieten tijdens zijn vakantie!

 

Marianne en Freddy (augustus 2020)

N’hésitez pas, allez-y! Un jardin magnifique, du mobilier autour de la piscine et dans le parc, une très belle piscine, un pool house accessible aux hôtes (frigo, micro onde, et même des glaces au congélateur pour un petit goûter sympa!). La chambre était toute neuve, meublée et décorée avec goût, parfaitement équipée : machine à café, bouilloire, serviettes de bain en quantité, chocolat, shampoing, gel douche, etc. Le petit-déjeuner était parfait aussi: les classiques (viennoiseries, pain, céréales, charcuterie, etc) mais aussi du saumon, des fruits frais, du fromage, du jus d’orange pressé et même des œufs brouillés minute, préparé par Herman. Herman, qui nous a aussi préparé un délicieux dîner (de bons produits bien préparés dans de la belle vaisselle). Les détails soignés sont partout et l’accueil excellent, merci Nathalie & Herman pour votre gentillesse et votre accueil!

 

Virginie et Benoît (juillet 2020)

In July 2020 we visited la Pastorale Gourmande and we immediately fell in love with the place and the people. Most welcoming, Nathalie and Herman invited us for a drink and then showed us our room. Each room is dedicated to a former pupil, specialising in music (violin, singing…). The rooms are spacious and luxurious with all fitting amenities like brand new, very comfy beds, a separate toilet and a sensational rain shower. Coffee, tea, water are provided for, as well as soft (bath) towels.  In the morning, a breakfast buffet is being served : from local cheeses to smoked salmon, homemade jams, a variety of bread rolls, eggs to your liking… On the terrain you can sunbathe at the swimming pool, but also relax in various shadowy spots near the pond or under the trees. A refrigerator can store your products and you can even take a soft drink or an ice-cream. In the evening, you can sign up for a meal prepared by Herman. The dishes show his extraordinary craft in preparing local produce. Various drinks like beer and wine can be ordered at reasonable prices. Information about touristic attractions is at hand and the environment is maybe not that well-known but certainly worthwhile discovering. Both Nathalie and Herman are formidable hosts : they made our stay most relaxing and enjoyable. In short, most recommendable and adorable place !

 

Els and Barbara (July 2020)

Het was onze eerste keer dat we verbleven in een B&B. Bij aankomst werden we al zeer hartelijk ontvangen door Nathalie en Herman. Een heel mooie kamer met alle comfort aanwezig. Van Nespressomachine, waterkoker, theezakjes, deftige handdoeken, douchegel, shampoo, kleerhangers, airco tot een heel comfortabel bed. De tuin is heel uitgestrekt met zwembad strandstoelen, bomen om in de schaduw rustig te vertoeven. Wie de rust zoekt, kan ze daar heel gemakkelijk vinden. Dit alles valt onder de heel goede zorgen van Nathalie.Een ontbijt met alles wat er nodig is. Koffiekoeken, brood elke morgen door Herman in het aanpalende dorp gaan halen. vers fruit, vlees, kaas, ja zelfs gerookte zalm kan men er ’s morgens bij het ontbijt krijgen. Iedere morgen een  vers eitje. Is het nu gekookt, gebakken, met spek of zonder. Geen moeite teveel voor Herman. ’s Middags is er geen eten voorzien. Maar je kan er gerust gebruik maken van een soort van keukentje aan het zwembad Koelkast, microgolf, gootsteen ja zelfs een diepvriezer is er voorzien. Je kan er een ijsje uitnemen indien u er plots zin zou in hebben. In de koelkast is er steeds frisdrank of spuitwater voorzien. Gewoon op een briefje schrijven wat je eruit genomen hebt en ’t is oké.Er zijn folders voorzien voor wie een uitstapje wil maken naar nabij gelegen bezienswaardigheden. Het avondmaal is steeds in restaurantstijl. verschillende mogelijkheden zijn er voorzien. Een hapje, voorgerecht en hoofdgerecht. Of voorgerecht, hoofdgerecht, dessert.  Wil je het avondmaal eens overslaan, geen enkel probleem. Aan het zwembad kan je in het keukentje zelf wel iets doen. Kortom, we hebben een heel mooie vakantie achter de rug.

 

Marva en Hans (juli 2020)

Wij hebben een heerlijk verblijf achter de rug in La Pastorale Gourmande. Een plek waar je volledig tot rust kan komen door de stilte, de mooie tuin en de met zorg aangeklede kamers, inclusief luxueus bed. Nathalie en Herman doen er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken door een lekker en uitgebreid ontbijt te voorzien, de optie om ’s avonds tegen een schappelijke prijs te genieten van een meergangen-diner en lekkere wijnen uit de streek, of je kan gebruik maken van de buitenkeuken om er je eigen maaltijd te nuttigen. Het mooie en propere zwembad bracht ons naast de schaduwplekken in de tuin de nodige verkoeling tijdens warme zomerdagen! Ideale locatie op doorreis naar het zuiden, of zoals bij ons, bij terugkeer vanaf het zuiden. Het was voor ons ook een goeie uitvalsbasis om het hippe Lyon een bezoekje te brengen, dat op een groot uur rijden goed bereikbaar is via de autosnelweg. Nathalie en Herman staan klaar voor jou, en tegelijk word je hier ook echt ‘met rust’ gelaten.

 

Fauke Deceuninck en Olivier Leus (juli 2020)

In juli echt genoten van ons verblijf in La Pastorale Gourmande. We zochten een landelijk verblijf, zonder overbevolking, waar Covid 19 moeite heeft om voet aan de grond te krijgen. Onze bubbel was daar zeer beperkt.

De stijlvol ingerichte gîte voldeed volledig aan onze verwachtingen (airco, vaatwas, koffiemachine, handdoeken … ) prachtig domein met ontspanningsmogelijkheden: zwembad, tafeltennis, fitness, kuierhoekjes om te lezen,…

Enkele zeer mooie uitstappen dichtbij: L’ Abbaye in Saint-Antoine, le vieux Lyon, le Palais Idéal du Facteur Cheval, een echte aanrader is ook La Gorges de la Bourne…

Bovenal ook niet te versmaden is de gezellige en zeer lekker geserveerde maaltijden van de gastheer en de zeer vriendelijke en bezorgde gastvrouw.

Echt een aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar.

 

Jo en Katrien Verfaillie, Oostakker (juli 2020)

We spent a week at La Pastorale Gourmande. The idea was to mostly relax and plan a couple of excursions when we felt like doing so. My wife and I stayed in a luxurious airconditioned room with a large en suite bathroom and excellent breakfast included. Our four kids and a friend of theirs (14-21 yrs old) stayed in the gîte: air conditioning, fully equipped kitchen with cooking top, oven and microwave, large common bedroom, (very) large bathroom. An evening dinner service is available if ordered at breakfast — Herman has a chef’s degree and serves up succulent French and Belgian cuisine. There’s a large garden featuring amongst others a wonderful frog-filled pond, and the kids spent most of their time in the pool. Would absolutely recommend. Herman and Nathalie are wonderful hosts, the accomodation is top notch, and there’s plenty to do in the area (be sure to check out the Ideal Palace of Facteur Cheval, the Gallo-Roman museum and excavations at Saint-Romain-en-Gal and the impressive abbey and church at Saint-Antoine-l’Abbaye in the vicinity, or make a day of it and see Grenoble, Lyon or even Marseille).

 

family Vuijlsteke (july 2020)

We denken met veel plezier terug aan ons aangenaam verblijf in jullie mooie B&B. We hebben er alle vier erg van genoten. In de mooie kamers en groene omgeving kwamen we helemaal tot rust. De pingpongtafel bezorgde onze kroost veel spelplezier. De heerlijke gerechten en het sympathieke onthaal vormden de kers op de taart. Proficiat met jullie mooie project!

 

Jan, Dominique, Victor en Lise (juli 2020)

Superbe séjour chez Herman et Nathalie, des hôtes au petits soins pour nous. Le cadre est superbe : chambre rénové et climatisée, literie très confortable, grand jardin ombragé avec piscine. La table d’hôtes est formellement recommandée, nous nous sommes régalés de la bonne cuisine faite de produits locaux d’Herman et le petit déjeuner copieux et varié. Merci pour votre accueil, nous reviendrons si nous repassons dans la région !

 

Rémy (juillet 2020)

– aankomen in La Pastorale Gourmande was meteen een onderdompeling in een oase van rust en ontspanning, de verwelkoming was hartelijk in een familiale sfeer.

– de kamer was verbluffend groot en luxueus ingericht, het bed biedt een perfect slaapcomfort (een tip: Hilde miste een grote spiegel om de kledij te controleren)

– het ontbijtbuffet biedt een ruime keuze met als toppers vers sinaasappelsap en eitjes naar keuze, lekkere verse koffie, allemaal aan tafel bediend

– de table d’hôtes is een gastronomische ervaring met wijnen aan zeer democratische prijzen

– de departementen Drôme en Isère waren een ontdekking, teveel om op te noemen, in een straal van 50 km rond Marcollin zijn heel verschillende landschappen te ontdekken en tal van historische bezienswaardigheden, de streek is ideaal om met de fiets te verkennen

– het  domein van La pastorale is groot en mooi gelegen, de tuin is gezellig en goed ingericht met overal zithoekjes en een perfect onderhouden zwembad

 

François en Hilde (juli 2020)

Toen Herman en Nathalie ons lieten weten dat ze een nieuwe thuis hadden gevonden in Marcollin deed die naam géén belletje rinkelen; Marcolini, de chocolatier, ja die kenden we wel maar daar was duidelijk geen link mee, wel met het naburige stadje Hauterives, waar facteur Cheval eind 19° eeuw met engelengeduld zijn Palais idéal steen per steen opbouwde. H & N vonden in Marcollin een prachtlocatie met een uitgestrekte parktuin met vijver(s) én zwembad in een oase van rust en groen. In een deel van de grote schuur van de voormalige hoeve richtten zij 4 zeer ruime kamers in, brand new maar mét behoud van de mooie gebintebalken. Bij de afwerking en de inrichting werd geen enkel detail vergeten, alle kamers zijn evenwaardig, elk met een eigen (kleur)touch.  Nathalie en Herman ontvangen hun gasten met charme én stijl en legden ons ‘in de watten’. Het ontbijt is royaal te noemen en overstijgt ver wat je doorgaans in Frankrijk kan verwachten. Ook het poolhouse is fully equiped met voorzieningen zoals een grote frigo en handige microgolf, servies, spelen en speelgoed voor de kinderen enz. Dé grote troef van la Pastorale gourmande wordt aangegeven door het adjectief in de naam, want Herman kan nu zijn culinaire talenten dag aan dag waarmaken, en hoe! Wij konden alleszins niet weerstaan aan het aanbod en lieten ons elke avond gastronomisch verwennen, mét goed gekozen wijnen natuurlijk. Ook al ligt het kleine dorpje op het eerste gezicht wat ‘hors des sentiers battus’, er valt heel wat te ontdekken in een perimeter van zo’n goeie 20 km. Dat vind je allemaal uiterst gedetailleerd en compleet in de ‘visitors map’ die Nathalie en Herman samenstelden, en brochures en kaartjes zijn eveneens geëtaleerd. Het was dan ook met spijt in het hart dat we na drie dagen reeds afscheid moesten nemen om naar onze volgende bestemming te trekken. Maar we komen terug, da’s beloofd.

 

Luc en Gerda (juni 2020) 

We hebben echt genoten van ons verblijf in de kersverse b&b van Herman en Nathalie. Ze stonden te stralen toen we aankwamen als een van hun eerste gasten. We voelden ons al snel thuis na het vriendelijk en gastvrij onthaal. Het is een schitterend domein, rustige locatie, mooie kamer met heerlijk bed, … Aangenaam vertoeven aan het zwembad, en voor wie het wat sportiever wil ruimte zat. Als toch wel een beetje Bourgondiërs waren we benieuwd wat Herman ons zou voorschotelen en gingen dan ook meteen voor een volledig avond menu. Dit was zoo lekker dat we dit nog meerdere malen tijdens ons verblijf herhaald hebben… Top, Herman.

Ook Nathalie is een geboren gastvrouw die steeds in de weer is om alles piekfijn in orde te maken voor de gasten. Als  we in de buurt zijn, komen we zeker terug…!

 

Luc en Katty (juni 2020)

Nous avons eu le plaisir de venir garer notre camping-car pour une nuit et une journée. Nous avons été reçues chaleureusement par les propriétaires et pu bénéficier d’un vaste emplacement sur un terrain herbu. L’environnement est magnifique : jardin paysagé avec un petit étang rempli de nénuphars et de grenouilles qui nous ont offert une chorale de 2 mn. La campagne quoi !!!! Le soir nous avons pris le repas et nous nous sommes régalées. Herman est un cuisinier hors pair. Nathalie et Herman sont très soucieux du bien-être de leurs convives, en toute discrétion. C’est sûr nous y retournerons chaque fois que nous passerons dans le coin. Un bon coin pour se ressourcer après un dur confinement. Grand merci à Nathalie et Herman ! 

 

Martine C. (juin 2020)

Nathalie en Herman, we kunnen jullie alleen maar hartelijk danken voor het fijne verblijf in jullie fantastische B&B. We hebben genoten van jullie heerlijke bedden, douches, zwembad en de algemene ontvangst. Ik mag ook zeker het super lekkere verfijnde eten niet vergeten vermelden. Bedankt N&H !! We komen zeker terug. 

 

Tony, Tania, Marc en Nadine (juni 2020)

Info

151 Chemin de la Fantinière
38270 Marcollin
France

SIRET: 882 163 439 000 12

info@lapastoralegourmande.com

0033 6 21 09 44 84
0033 9 71 04 95 72

La Pastorale Gourmande

Appelez-nous

Avez-vous des questions?
Nous sommes prêts à y répondre!