Nous-mêmes ne sommes pas mécontents de notre B&B, mais bien sûr, nous sommes un peu partiaux. Vous préférez probablement lire ce qu’en pensent nos hôtes précédents. Vous pouvez le faire dans les avis ci-dessous. Bonne lecture et à bientôt pour tout découvrir sur place.

Zelf zijn we niet ontevreden van onze B&B, maar natuurlijk zijn we een beetje vooringenomen. Waarschijnlijk leest u liever wat vorige gasten ervan vonden. Dat kan in onderstaande reacties. Veel leesplezier en graag tot binnenkort om alles ter plaatse te ontdekken en te ervaren.

We ourselves are not dissatisfied with our B&B, but of course we are a bit biased. You probably prefer to read what previous guests thought. You can do that in the reviews below. We hope you enjoy reading and see you soon to discover and experience everything on the spot.

Wir selbst sind mit unserem B&B nicht unzufrieden, aber natürlich sind wir ein bisschen voreingenommen. Sie lesen wahrscheinlich lieber, was frühere Gäste dachten. Sie können dies in den Kommentaren unten tun. Wir wünschen Ihnen viel Spaß beim Lesen und bis bald, um alles vor Ort zu entdecken und zu erleben.

Noi stessi non siamo insoddisfatti del nostro B&B, ma ovviamente siamo un po’ di parte. Probabilmente preferisci leggere cosa pensano gli ospiti precedenti. Puoi farlo nei commenti qui sotto. Ci auguriamo che ti piaccia leggere e ci vediamo presto per scoprire e sperimentare tutto sul posto.

Une parenthèse qui fait un bien fou ! Les hôtes nous accueillent dans un endroit presque hors du temps ! La campagne, le calme, la nature: tout y est. Tout a été rénové avec goût, l’extérieur est magnifique, rien ne manque. Mes 2 filles ont été conquises ! Nous reviendrons sans hésiter dès que possible ! Un remerciement spécial au chef qui nous a ravis chaque soir avec des plats dignes d’un restaurant gastronomique, un super petit déjeuner et un accueil toujours tout en douceur de la part de Nathalie. Vous nous reverrez bientôt ! Merci pour cette belle bouffée d’oxygène !

 

famille Chrétien (mai 2022)

Weekend en famille à la pastorale gourmande où nous avons fait deux nuits. Endroit idyllique, repas gastronomiques et avec des produits de grande qualité, petit-déjeuners délicieux, hôtes très accueillants et multiples activités mises à disposition sur le terrain. En bref, notre weekend était juste parfait. Nous recommandons vivement la pastorale gourmande où il y a tout ce que l’on pourrait attendre d’une chambre d’hôte/table d’hôte, mais en mieux 😉 !!!!

 

famille Arrandel (mai 2022)

Séjour top avec les hôtes très bienveillants. Chambres très confortables, dans la nature. Dîner délicieux, rapport qualité/prix irréprochable. Bravo et à refaire !

 

Kseniya, Vasily et Alexandre (mai 2022)

Nous avons été très bien accueillis. Nathalie est une personne douce, à l’écoute….. tout comme Herman.
La chambre est très propre et confortable , il ne manque rien.
Le petit déjeuner est vraiment complet, note particulière à Herman pour les œufs brouillés délicieux .
L’extérieur est magnifique et paisible.
Très bonne adresse
Merci à vous pour votre accueil!

 

Séverine et Nahé (avril 2022)

Comfy king size bed, spacious room, immaculately clean. Excellent breakfast.

 

Bronwyn Harrowfield (April 2022)

Nathalie et Herman sont aux petits soins pour que tout se passe bien. Un paradis pour les enfants en bas âge avec la mare aux grenouilles, les poules, le jardin et la piscine. Très propre et confortable, tout à fait comme sur les photos. Nous y reviendrons sûrement.

 

Anne et famille (avril 2022)

We verbleven 5 nachten met onze dochter van 8 maanden bij Nathalie en Herman. Ze hebben ons met alle warmte en hartelijkheid ontvangen, en zorgden voor alle benodigdheden voor de baby (badje, eetstoel, speelgoed, …) Zo konden wij ook elke avond genieten van een heerlijk menu terwijl de baby vlakbij aan het slapen was. Ook het ontbijt was fantastisch, met elke dag andere lekkere dingen op het buffet. De kamers en het domein zelf zijn heel mooi en uitstekend onderhouden. Een echte aanrader!

 

Isis, Sem en Edie (april 2022)

Magnifique table d’hôtes, lieu très ressourçant et plein de quiétude. On s’y sent comme coupé du monde et la gentillesse de Nathalie et Herman nous font cependant nous sentir comme à la maison. Mention spéciale au petit dejeuner et repas du soir, produits locaux et menus très originaux ! Nous tenons à souligner la qualité de la literie et l’attention portée aux enfants (jeux, disponibilité, petit bonbon sur l’oreiller 😀) Merci encore à tous les 2 !

 

Sidney, Morgane, Nelson et les jumeaux (avril 2022)

Very nice and silent place, a lot of pure nature. If you like to relax totally, this is your place.

 

Brigitte and Andreas (April 2022)

Zalig van de rust genieten. Nathalie en Herman hebben een prachtige B&B met verfijnde diners in aanbieding. De streek is het ontdekken waard. De kamers zijn groot, comfortabel, modern en onberispelijk schoon. Ideaal op doorreis of als pauze voor de moderne en opgejaagde zelf.

 

Octavian en Louise (april 2022)

Parfait de l’accueil au petit-déjeuner en passant par la chambre tellement cosy ! Enfin bref, le lieu idéal pour passer un week-end inoubliable !

 

famille Reboux (avril 2022)

Mooie kamers met alle faciliteiten, uitstekend ontbijtbuffet, met zorg bereide avondmaaltijden. Prima wijnkeuze.
Dit alles gecombineerd met een uiterst verzorgde en vriendelijke bediening en service.
Landelijk gelegen, privé parkeerplaats, grote tuin, zwembad én petanquepiste.

 

Chris en Bob (maart 2022)

Merci à Nathalie et Herman pour tout. Les petit-déjeuner et dîner sont exceptionnels de qualité. Le lieu est magnifique, idéal pour se ressourcer en toute tranquillité. Notre week-end de saint Valentin restera inoubliable. Bravo!

 

Carine et Isabel (février 2022)

Twee dagen als god in Frankrijk: een bijzonder smaakvol ingerichte kamer met aandacht voor de kleinste details; een copieus ontbijt in de veranda met zicht op de rust van de omgeving, een perfecte maaltijd met aangepaste wijnen… Een mooie wandeling in de directe omgeving en een partijtje jeu de boules maakten het Frankrijk-gevoel helemaal af. We weten ondertussen beter, maar het is net alsof gastvrouw en chef nooit iets anders gedaan hebben dan gasten professioneel en discreet verwennen. Heel zeker een omweg waard!

 

Hilde en Fons (februari 2022)

Nous avons séjourné dans le gîte. Le gîte est très agréable et moderne, tout est prévu pour passer un agréable séjour. Les propriétaires sont bienveillants et très accueillants. Nous avons pris l’option petit déjeuner que je vous recommande vivement. Une chose est sûre, nous reviendrons au beau jour pour profiter du calme du lieu et des nombreux loisirs proposés sur le site. Au plaisir de revenir prochainement.

 

Chirine, Tony et leurs enfants (janvier 2022)

Een voortreffelijke tussenstop was dit, op onze reis naar Begur. Uitstekende ontvangst, dito kamers, geen korrel zand in de machine. Nathalie serveert in het juiste glas een Rochefort na de wandeling, Herman zet des avonds een maaltijd op tafel waar je ’s anderendaags nog over napraat. Geen vermoeid over het bord hangende biefstukken à la Flamande, maar een pure, strakke keuken – een erwt is een erwt en een bloemkool is een bloemkool, zonder dat het saai wordt of dat je denkt: pf, een bloemkool. Ge zult het wel merken. Eén voetnoot: als ze u voor de wandeling naar de markt in Beaurepaire sturen en zeggen dat het vijf kilometer is, reken maar het dubbele. Heerlijke tocht was dat!

 

Jana en Marnix (januari 2022)

Cet endroit est un havre de paix, au milieu de la campagne. Les propriétaires ont été de très bons conseils pour les sites, activités et randonnées, à faire. Très attentionnés et très professionnels. La table est de tout premier choix.

 

José (décembre 2021)

Bij La Pastorale Gourmande laat je je van ’s ochtends tot ’s avonds verwennen. Vanaf het heerlijk verse, gevarieerde ontbijt waar niets ontbreekt, tot het culinaire diner waar Frankrijk en Vlaanderen elkaar ontmoeten. Herman tovert heerlijke gerechten op tafel, van aperitiefhapje tot dessert. Nathalie, onze gastvrouw, brengt deze op een professionele wijze aan onze tafel, samen met een bijhorende, lekkere wijn uit de regio. Dat allemaal met op de achtergrond klassieke muziek, dat de rode draad vormt doorheen het verblijf. Tot in de grote comfortabele kamers met uitstekende bedden, zit deze passie van Herman en Nathalie verweven en daar kan ik alleen maar dankbaar voor kan zijn, als 1 van de muzikanten waar de kamers naar vernoemd zijn.

 

Valérie en Stijn (december 2021)

Nos hôtes ont été formidables, accueillants et très à l’écoute. Les chambres sont magnifiques. Le repas somptueux et le petit déjeuner extra. Au calme, rien que la nature. Nous reviendrons.

 

Noël (novembre 2021)

Beautiful family run Chambres et Table d’hôtes, with luscious gardens and a swimming pool. The hosts are super friendly and caring, and they will do anything to make sure you have a great stay. Herman is an amazing chef, cooking with fresh products from the garden. The rooms are very modern, bright and large. The beds have new mattresses and a variety of different pillows for a good night’s sleep. The location is quiet and peaceful, very green and close to the charming Palais Ideal in Hauterives.

 

Aernout (October 2021)

Nous avons apprécié l’accueil, la disponibilité, ainsi que les différents échanges avec les propriétaires. Mais également le menu, le petit déjeuner copieux, la chambre spacieuse avec une literie très confortable.

 

Jean-François (novembre 2021)

We loved our stay at Nathalie and Herman’s house. They are both very welcoming and social. They make you feel right away at home. The property is beautiful and well maintained. The owners remodeled the old house and kept elements from it throughout the inside and outside. You can see that they put time and thought to every small detail. They did an amazing job! Our room was huge, extremely clean and modern! We had the most comfortable stay here. There is a A/C / heating unit for each room. It is not often in France to find places to stay and have dinner, as well. Nathalie and Herman’s place offers dinner. And what a dinner!!! Delicious and healthy! Highly recommended if you book your stay here. We would love to come back some day!

 

Cristian from Canada (September 2021)

Un petit village en France, Marcollin, et là, un B & B pas comme les autres….Un peu caché… mais si charmant et au calme. De sympathiques Belges Nathalie et Herman vous attendent avec grand sourire. Vous y découvrez un joli domaine avec beaucoup d’espace. Une agréable piscine pour y passer la journée avec une kitchinette extérieure, tout pour le plaisir. Et puis les innombrables excursions dans les environs à faire ou pas!
Il y a un gîte et 4 chambres. On y mange comme des rois. Un petit-déjeuner très copieux et le soir la possibilité de choisir un menu à votre convenance.Rien de plus facile.
Pas de temps à perdre, allez y et vous verrez, comme nous, vous y reviendrez. BONNES VACANCES.

 

Dominique & Pascal (août 2021)

Met veel plezier hebben wij genoten van ons verblijf bij La Pastorale Gourmande. Een plek om te onthaasten en tot rust te komen, weg van alle dagelijkse drukte. De vriendelijke ontvangst, de mooie kamer, de netheid, uitgebreide informatie over wat er in de omgeving te doen is, het heerlijke zwembad, de grote tuin, uitgebreide ontbijt en niet te vergeten het ontzettend lekkere eten wat Herman bereidt zijn redenen genoeg om een verblijf te boeken.
Op weg naar Zuid-Frankrijk is dit een mooie tussenstop, maar eigenlijk is de plek zo fijn dat je er beter meerdere dagen kunt verblijven.

 

Vincent, Sophie en Mara (augustus 2021)

Accueil chaleureux, cadre sublime et calme, prestations et table d’hôtes de qualité, Nathalie et Herman ont magnifié ce séjour par leur disponibilité, leur gentillesse, leur savoir-faire. La Belgique tient son titre de Champion du Monde !

 

famille Rodrigues (août 2021)

Très bel endroit . Chambre au top, cuisine excellente et très bel accueil des propriétaires . Tout était parfait !

 

Christelle et ses deux enfants (août 2021)

We verbleven drie dagen in La Pastorale Gourmande en het was geweldig goed. De ontvangst was hartelijk en het domein is een oase van rust en kalmte. Nathalie is een heel zorgzame gastvrouw die alles doet zodat de gasten zich thuis voelen en Herman zorgt met zijn gulheid voor een ongedwongen sfeer. De maaltijden zijn een absolute aanrader, vers en heerlijk bereid met goede producten. Je kan hier gerust meerdere dagen doorbrengen, het is veel meer dan en tussenstop op weg naar het zuiden.

 

Isabelle en Danny (juli 2021)

L’environnement est spacieux et très calme, la piscine et ses accessoires permettent une excellente détente. La chambre est également spacieuse, confortable et très fonctionnelle. Le petit-déjeuner est de qualité, varié et très copieux. Le repas du soir est excellent, servi et expliqué par le cuisinier.
Difficile de se prononcer sur ce qui n’allait pas car durant notre séjour de 3 jours Nathalie et Herman se complètent pour nous rendre service tout en étant très discrets. Finalement aucun reproche à faire.

 

Jean-Jacques (juillet 2021)

Tout était parfait : l’accueil, la chambre, le petit déjeuner et les repas, tous les équipements disponibles. Je vous recommande ce lieu, vous pouvez y aller les yeux fermés.

 

Emilie S. (juin 2021)

Het is een zalig oord, bij Herman en Nathalie, in menig opzicht!

Uitstekend logies met een gulle ontvangst in de rust van het Franse boerenland. Zeer ruime en heldere kamers, waarvan enkele met een mooi houten gebinte, die charmant en smaakvol zijn ingericht. Behaaglijke luxe, zonder te overdrijven.

Het mooie domein, met overal stille hoekjes om te zonnen, te lezen of naar de natuur te luisteren, zoals bij de prachtige vijver vol waterlelies.

En ook de innerlijke mens wordt verwend: iedere morgen een lekker ontbijt vol verse streekproducten, ook uit de eigen moestuin; maar de klap op de vuurpijl is toch het diner dat ’s avonds wordt opgediend: zeer verfijnde gerechten, geraffineerd met een verrassende combinatie van smaken, en met uiterste zorg en liefde bereid. Wat een kookkunst, en wat een toewijding!

De rijkdom van de streek – zowel cultureel als qua natuur – nodigt uit om terug te keren, en al helemaal als je weet dat er zo’n heerlijk onderkomen te vinden is! Heel veel dank aan jullie beiden!

 

Rosine (juni 2021)

Les petits-déjeuners, repas etc… sont excellents. Le cadre est magnifique et propice à la détente. Dépaysement assuré. Personnel très agréable et attentionné.

 

Emilie L. (juin 2021)

Vous êtes chouchouté par les hôtes, belle parenthèse à la campagne, au calme. Tout est fait pour votre confort, chambres très propres, petit dejeuner copieux…
Localisation un peu excentré

 

Hélène (juin 2021)

We hebben intens genoten van ons verblijf. Er is de zeer mooie, ruime kamer voorzien van al het nodige door de zorgzame Nathalie. En Herman verraste ons elke avond opnieuw met zijn heerlijke gerechten. Ook aan het ontbijt ontbrak niets. In de omgeving kan je een en ander bezoeken en terug ‘thuis’ ontspannen aan het zwembad en genieten van de rust in de grote tuin. Een aanrader.

 

Linda & Paul (juni 2021)

L’environnement est spacieux et très calme, la piscine et ses accessoires permettent une excellente détente. La chambre est également spacieuse, confortable et très fonctionnelle. Le petit-déjeuner est de qualité, varié et très copieux. Le repas du soir est excellent, servi et expliqué par le cuisinier.
Difficile de se prononcer sur ce qui n’allait pas, car durant notre séjour de 3 jours Nathalie et Herman se complètent pour nous rendre service tout en étant très discrets. Finalement aucun reproche à faire.

 

Jean-Jacques (juin 2021)

Lieu très calme et nature, grand parc qui invite au repos et à la détente. Petit déjeuner et dîner dignes d’un établissement haut de gamme, cuisine inventive à base de produits locaux et de saison, à prix très raisonnable. Chambre spacieuse et excellente literie. Nathalie et Herman sont aux petits soins de leurs hôtes, attentionnés et bienveillants. Région très attrayante : sites touristiques et culturels, activités sportives…

 

Jean-Marc (mai 2021)

“Un petit coin de paradis sans le coin de parapluie” , c’est à La Pastorale Gourmande de Marcollin  que nous l’avons trouvé : un  accueil très chaleureux, des chambres calmes décorées avec goût et sobriété et un CHEF talentueux qui propose des plats raffinés.

Merci et bonne continuation

 

Andrée & Gérard (septembre 2020)

Belle adresse, calme et détente dans le jardin ou au bord de la piscine, à proximité de lieux touristiques intéressants. Les chambres, look moderne, sont très confortables et bien équipées. 

Nathalie et Herman ont un grand sens de l’accueil et de la convivialité ; toujours souriants, disponibles pour toute question ou juste pour converser, ils sont à nos petits soins pendant le déjeuner ou le dîner. Menu du soir inventif et généreux, tout en s’adaptant à chacun, selon les goûts ou les allergies.

 

famille Robbes (août 2020)

Gefeliciteerd met jullie prachtige B&B. 

Tijdens de twee dagen dat we bij jullie mochten verblijven hebben we echt genoten: van de modern ingerichte kamer, het prachtige zwembad en tuin en zeker van het ontbijt en avondmaal. Dit alles laat toe om te relaxen in een aangename sfeer.

Wij willen graag nog eens terugkeren om beter de omgeving te verkennen.

 

Dannie en Jean Pierre (augustus 2020)

Séjour exceptionnel, endroit idyllique et paisible, les hôtes sont très attentionnés, nous n’avons manqué de rien pendant notre séjour. N’hésitez pas non plus à prendre un repas le soir, les mets sont très bons et très sains. Pour résumer, le séjour à été excellent sur tous les points, vous pouvez y aller les yeux fermés, nous y retournerons avec grand plaisir.

 

Ysoline & co (août 2020)

Onthaasten is het perfecte woord dat bij ‘la pastorale gourmande’ past! Het verblijf baadt in de rust van de omgeving, het is heerlijk toeven bij het zwembad of ergens in de grote tuin, gastvrouw Nathalie straalt wanneer ze de luxueuze kamers kan tonen en elke avond is het genieten van de kookkunsten van gastheer Herman. Marcollin is goed gelegen om enkele uitstappen te maken. Herman en Nathalie hebben alle informatie daarvoor liggen en wijzen zeker de interessantste plaatsen aan. Vergeet vooral niet de indrukwekkende omgeving en de grotten van Choranche te bezoeken en uiteraard het oude Lyon. Voor Vienne en Valence moeten we zeker nog een keertje terugkeren!

 

Chris en Catherine (augustus 2020)

Nathalie et Herman vous réservent un excellent accueil. Ils sont accessibles toute la journée et n’ont de cesse que de se soucier de notre bien-être. De plus l’endroit est très paisible, la possibilité de prendre le repas du soir sur place est un vrai plus, surtout qu’Herman vous prépare d’excellents repas. Très bon rapport qualité/prix.

 

Jean-Louis, Isabelle et Morgane (août 2020)

We had an outstanding experience! Everything was very thought through, small chocolates on the bed, beach bag, pool towels, nespresso mashine in our room and the breakfast was wonderful! Nathalie and Hermin were wonderful hosts and welcomed us to their place with great charisma. They really made sure we were happy with our stay and we can assure you that we really were. They cooked an amazing 3 course meal (5 stars rate!) for 30 euro – well worth since this was one of our best meals we had when visiting France. We would definitely love to come back!

 

Kevin and Natalie (August 2020)

Nous cherchions un endroit pour nous retrouver en amoureux, souffler, se détendre et nous avons atterri chez Nathalie et Herman ! C’était au top, nous y avons trouvé tous ce que nous recherchions. La calme, la sérénité, le contact avec la nature une piscine très propre, la chambre spacieuse et magnifiquement meublée avec une douche à l’italienne de folie ( je veux la même chez moi !!!) . Nous avons pris deux fois le repas le soir à la table d’hôtes et c’était délicieux ! Bravo Herman ! Le petit déj est vraiment complet ! Bref nous avons adoré et nous y retournerons certainement !

 

Capucine (août 2020)

Envie de calme, de détente et de gourmandise ? Courrez chez Nathalie et Herman ! Quel merveilleux séjour ! Tout était parfait : du cadre jusque dans l’assiette sans oublier des hôtes merveilleux plein d’attentions et de gentillesse. Notre seul regret : ne pas être restés plus longtemps ! Merci encore à eux pour cette parenthèse enchantée.

 

Laurence, William & Noa (août 2020)

La pastorale gourmande doet zijn naam alle eer aan!

In augustus 2020 verbleven we een week in Marcollin in deze prachtige B&B. Je bent hier echt te gast op het Franse platteland in een klein dorpje ver van alle drukte. De ontvangst was hartelijk en warm. De kamers zijn ruim, met airco en van alle comfort voorzien. Een heerlijk regendouche, gescheiden wc en badkamer en voldoende ruimte en de stilte van de natuur om je heen, geven je een rustgevend gevoel. Het groot domein met zwembad biedt je voldoende plekjes om je ergens rustig te installeren. De streek biedt tal van mogelijkheden voor uitstappen in een regio van 50 km. Een bezoek aan de markt en het Romeins museum in Vienne of een trip naar de Vercors en de hangende huizen in Pont-en-Royans, of de jardins pétrifiants zijn echte aanraders. Tips zijn er voldoende beschikbaar en handige infomappen om je dag te plannen. Het meest hebben we genoten van het heerlijk uitgebreid en afwisselend ontbijt in de morgenzon en de heerlijke gastronomische diners in het schitterend avondlicht. De maaltijden waren mooi verzorgd, de smaakcombinaties verrassend en lekker. Lokale verse producten worden gecombineerd met een fijne bereiding en heerlijke zalfjes en kruiden maakten het eten tot een festijn. De wijnkaart bood voldoende keuze aan lokale wijnen aan zeer betaalbare prijzen, om te combineren met de lekkere gerechten. Omdat het ons zo goed beviel hebben we ons verblijf zelfs nog met een extra dag verlengd. Een aanrader voor wie wil genieten tijdens zijn vakantie!

 

Marianne en Freddy (augustus 2020)

N’hésitez pas, allez-y! Un jardin magnifique, du mobilier autour de la piscine et dans le parc, une très belle piscine, un pool house accessible aux hôtes (frigo, micro onde, et même des glaces au congélateur pour un petit goûter sympa!). La chambre était toute neuve, meublée et décorée avec goût, parfaitement équipée : machine à café, bouilloire, serviettes de bain en quantité, chocolat, shampoing, gel douche, etc. Le petit-déjeuner était parfait aussi: les classiques (viennoiseries, pain, céréales, charcuterie, etc) mais aussi du saumon, des fruits frais, du fromage, du jus d’orange pressé et même des œufs brouillés minute, préparé par Herman. Herman, qui nous a aussi préparé un délicieux dîner (de bons produits bien préparés dans de la belle vaisselle). Les détails soignés sont partout et l’accueil excellent, merci Nathalie & Herman pour votre gentillesse et votre accueil!

 

Virginie et Benoît (juillet 2020)

In July 2020 we visited la Pastorale Gourmande and we immediately fell in love with the place and the people. Most welcoming, Nathalie and Herman invited us for a drink and then showed us our room. Each room is dedicated to a former pupil, specialising in music (violin, singing…). The rooms are spacious and luxurious with all fitting amenities like brand new, very comfy beds, a separate toilet and a sensational rain shower. Coffee, tea, water are provided for, as well as soft (bath) towels.  In the morning, a breakfast buffet is being served : from local cheeses to smoked salmon, homemade jams, a variety of bread rolls, eggs to your liking… On the terrain you can sunbathe at the swimming pool, but also relax in various shadowy spots near the pond or under the trees. A refrigerator can store your products and you can even take a soft drink or an ice-cream. In the evening, you can sign up for a meal prepared by Herman. The dishes show his extraordinary craft in preparing local produce. Various drinks like beer and wine can be ordered at reasonable prices. Information about touristic attractions is at hand and the environment is maybe not that well-known but certainly worthwhile discovering. Both Nathalie and Herman are formidable hosts : they made our stay most relaxing and enjoyable. In short, most recommendable and adorable place !

 

Els and Barbara (July 2020)

Het was onze eerste keer dat we verbleven in een B&B. Bij aankomst werden we al zeer hartelijk ontvangen door Nathalie en Herman. Een heel mooie kamer met alle comfort aanwezig. Van Nespressomachine, waterkoker, theezakjes, deftige handdoeken, douchegel, shampoo, kleerhangers, airco tot een heel comfortabel bed. De tuin is heel uitgestrekt met zwembad strandstoelen, bomen om in de schaduw rustig te vertoeven. Wie de rust zoekt, kan ze daar heel gemakkelijk vinden. Dit alles valt onder de heel goede zorgen van Nathalie.Een ontbijt met alles wat er nodig is. Koffiekoeken, brood elke morgen door Herman in het aanpalende dorp gaan halen. vers fruit, vlees, kaas, ja zelfs gerookte zalm kan men er ’s morgens bij het ontbijt krijgen. Iedere morgen een  vers eitje. Is het nu gekookt, gebakken, met spek of zonder. Geen moeite teveel voor Herman. ’s Middags is er geen eten voorzien. Maar je kan er gerust gebruik maken van een soort van keukentje aan het zwembad Koelkast, microgolf, gootsteen ja zelfs een diepvriezer is er voorzien. Je kan er een ijsje uitnemen indien u er plots zin zou in hebben. In de koelkast is er steeds frisdrank of spuitwater voorzien. Gewoon op een briefje schrijven wat je eruit genomen hebt en ’t is oké.Er zijn folders voorzien voor wie een uitstapje wil maken naar nabij gelegen bezienswaardigheden. Het avondmaal is steeds in restaurantstijl. verschillende mogelijkheden zijn er voorzien. Een hapje, voorgerecht en hoofdgerecht. Of voorgerecht, hoofdgerecht, dessert.  Wil je het avondmaal eens overslaan, geen enkel probleem. Aan het zwembad kan je in het keukentje zelf wel iets doen. Kortom, we hebben een heel mooie vakantie achter de rug.

 

Marva en Hans (juli 2020)

Wij hebben een heerlijk verblijf achter de rug in La Pastorale Gourmande. Een plek waar je volledig tot rust kan komen door de stilte, de mooie tuin en de met zorg aangeklede kamers, inclusief luxueus bed. Nathalie en Herman doen er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken door een lekker en uitgebreid ontbijt te voorzien, de optie om ’s avonds tegen een schappelijke prijs te genieten van een meergangen-diner en lekkere wijnen uit de streek, of je kan gebruik maken van de buitenkeuken om er je eigen maaltijd te nuttigen. Het mooie en propere zwembad bracht ons naast de schaduwplekken in de tuin de nodige verkoeling tijdens warme zomerdagen! Ideale locatie op doorreis naar het zuiden, of zoals bij ons, bij terugkeer vanaf het zuiden. Het was voor ons ook een goeie uitvalsbasis om het hippe Lyon een bezoekje te brengen, dat op een groot uur rijden goed bereikbaar is via de autosnelweg. Nathalie en Herman staan klaar voor jou, en tegelijk word je hier ook echt ‘met rust’ gelaten.

 

Fauke Deceuninck en Olivier Leus (juli 2020)

In juli echt genoten van ons verblijf in La Pastorale Gourmande. We zochten een landelijk verblijf, zonder overbevolking, waar Covid 19 moeite heeft om voet aan de grond te krijgen. Onze bubbel was daar zeer beperkt.

De stijlvol ingerichte gîte voldeed volledig aan onze verwachtingen (airco, vaatwas, koffiemachine, handdoeken … ) prachtig domein met ontspanningsmogelijkheden: zwembad, tafeltennis, fitness, kuierhoekjes om te lezen,…

Enkele zeer mooie uitstappen dichtbij: L’ Abbaye in Saint-Antoine, le vieux Lyon, le Palais Idéal du Facteur Cheval, een echte aanrader is ook La Gorges de la Bourne…

Bovenal ook niet te versmaden is de gezellige en zeer lekker geserveerde maaltijden van de gastheer en de zeer vriendelijke en bezorgde gastvrouw.

Echt een aanrader en voor ons voor herhaling vatbaar.

 

Jo en Katrien Verfaillie, Oostakker (juli 2020)

We spent a week at La Pastorale Gourmande. The idea was to mostly relax and plan a couple of excursions when we felt like doing so. My wife and I stayed in a luxurious airconditioned room with a large en suite bathroom and excellent breakfast included. Our four kids and a friend of theirs (14-21 yrs old) stayed in the gîte: air conditioning, fully equipped kitchen with cooking top, oven and microwave, large common bedroom, (very) large bathroom. An evening dinner service is available if ordered at breakfast — Herman has a chef’s degree and serves up succulent French and Belgian cuisine. There’s a large garden featuring amongst others a wonderful frog-filled pond, and the kids spent most of their time in the pool. Would absolutely recommend. Herman and Nathalie are wonderful hosts, the accomodation is top notch, and there’s plenty to do in the area (be sure to check out the Ideal Palace of Facteur Cheval, the Gallo-Roman museum and excavations at Saint-Romain-en-Gal and the impressive abbey and church at Saint-Antoine-l’Abbaye in the vicinity, or make a day of it and see Grenoble, Lyon or even Marseille).

 

family Vuijlsteke (july 2020)

We denken met veel plezier terug aan ons aangenaam verblijf in jullie mooie B&B. We hebben er alle vier erg van genoten. In de mooie kamers en groene omgeving kwamen we helemaal tot rust. De pingpongtafel bezorgde onze kroost veel spelplezier. De heerlijke gerechten en het sympathieke onthaal vormden de kers op de taart. Proficiat met jullie mooie project!

 

Jan, Dominique, Victor en Lise (juli 2020)

Superbe séjour chez Herman et Nathalie, des hôtes au petits soins pour nous. Le cadre est superbe : chambre rénové et climatisée, literie très confortable, grand jardin ombragé avec piscine. La table d’hôtes est formellement recommandée, nous nous sommes régalés de la bonne cuisine faite de produits locaux d’Herman et le petit déjeuner copieux et varié. Merci pour votre accueil, nous reviendrons si nous repassons dans la région !

 

Rémy (juillet 2020)

– aankomen in La Pastorale Gourmande was meteen een onderdompeling in een oase van rust en ontspanning, de verwelkoming was hartelijk in een familiale sfeer.

– de kamer was verbluffend groot en luxueus ingericht, het bed biedt een perfect slaapcomfort (een tip: Hilde miste een grote spiegel om de kledij te controleren)

– het ontbijtbuffet biedt een ruime keuze met als toppers vers sinaasappelsap en eitjes naar keuze, lekkere verse koffie, allemaal aan tafel bediend

– de table d’hôtes is een gastronomische ervaring met wijnen aan zeer democratische prijzen

– de departementen Drôme en Isère waren een ontdekking, teveel om op te noemen, in een straal van 50 km rond Marcollin zijn heel verschillende landschappen te ontdekken en tal van historische bezienswaardigheden, de streek is ideaal om met de fiets te verkennen

– het  domein van La pastorale is groot en mooi gelegen, de tuin is gezellig en goed ingericht met overal zithoekjes en een perfect onderhouden zwembad

 

François en Hilde (juli 2020)

Toen Herman en Nathalie ons lieten weten dat ze een nieuwe thuis hadden gevonden in Marcollin deed die naam géén belletje rinkelen; Marcolini, de chocolatier, ja die kenden we wel maar daar was duidelijk geen link mee, wel met het naburige stadje Hauterives, waar facteur Cheval eind 19° eeuw met engelengeduld zijn Palais idéal steen per steen opbouwde. H & N vonden in Marcollin een prachtlocatie met een uitgestrekte parktuin met vijver(s) én zwembad in een oase van rust en groen. In een deel van de grote schuur van de voormalige hoeve richtten zij 4 zeer ruime kamers in, brand new maar mét behoud van de mooie gebintebalken. Bij de afwerking en de inrichting werd geen enkel detail vergeten, alle kamers zijn evenwaardig, elk met een eigen (kleur)touch.  Nathalie en Herman ontvangen hun gasten met charme én stijl en legden ons ‘in de watten’. Het ontbijt is royaal te noemen en overstijgt ver wat je doorgaans in Frankrijk kan verwachten. Ook het poolhouse is fully equiped met voorzieningen zoals een grote frigo en handige microgolf, servies, spelen en speelgoed voor de kinderen enz. Dé grote troef van la Pastorale gourmande wordt aangegeven door het adjectief in de naam, want Herman kan nu zijn culinaire talenten dag aan dag waarmaken, en hoe! Wij konden alleszins niet weerstaan aan het aanbod en lieten ons elke avond gastronomisch verwennen, mét goed gekozen wijnen natuurlijk. Ook al ligt het kleine dorpje op het eerste gezicht wat ‘hors des sentiers battus’, er valt heel wat te ontdekken in een perimeter van zo’n goeie 20 km. Dat vind je allemaal uiterst gedetailleerd en compleet in de ‘visitors map’ die Nathalie en Herman samenstelden, en brochures en kaartjes zijn eveneens geëtaleerd. Het was dan ook met spijt in het hart dat we na drie dagen reeds afscheid moesten nemen om naar onze volgende bestemming te trekken. Maar we komen terug, da’s beloofd.

 

Luc en Gerda (juni 2020) 

We hebben echt genoten van ons verblijf in de kersverse b&b van Herman en Nathalie. Ze stonden te stralen toen we aankwamen als een van hun eerste gasten. We voelden ons al snel thuis na het vriendelijk en gastvrij onthaal. Het is een schitterend domein, rustige locatie, mooie kamer met heerlijk bed, … Aangenaam vertoeven aan het zwembad, en voor wie het wat sportiever wil ruimte zat. Als toch wel een beetje Bourgondiërs waren we benieuwd wat Herman ons zou voorschotelen en gingen dan ook meteen voor een volledig avond menu. Dit was zoo lekker dat we dit nog meerdere malen tijdens ons verblijf herhaald hebben… Top, Herman.

Ook Nathalie is een geboren gastvrouw die steeds in de weer is om alles piekfijn in orde te maken voor de gasten. Als  we in de buurt zijn, komen we zeker terug…!

 

Luc en Katty (juni 2020)

Nous avons eu le plaisir de venir garer notre camping-car pour une nuit et une journée. Nous avons été reçues chaleureusement par les propriétaires et pu bénéficier d’un vaste emplacement sur un terrain herbu. L’environnement est magnifique : jardin paysagé avec un petit étang rempli de nénuphars et de grenouilles qui nous ont offert une chorale de 2 mn. La campagne quoi !!!! Le soir nous avons pris le repas et nous nous sommes régalées. Herman est un cuisinier hors pair. Nathalie et Herman sont très soucieux du bien-être de leurs convives, en toute discrétion. C’est sûr nous y retournerons chaque fois que nous passerons dans le coin. Un bon coin pour se ressourcer après un dur confinement. Grand merci à Nathalie et Herman ! 

 

Martine C. (juin 2020)

Nathalie en Herman, we kunnen jullie alleen maar hartelijk danken voor het fijne verblijf in jullie fantastische B&B. We hebben genoten van jullie heerlijke bedden, douches, zwembad en de algemene ontvangst. Ik mag ook zeker het super lekkere verfijnde eten niet vergeten vermelden. Bedankt N&H !! We komen zeker terug. 

 

Tony, Tania, Marc en Nadine (juni 2020)

Info

151 Chemin de la Fantinière
38270 Marcollin
France

SIRET: 882 163 439 000 12

info@lapastoralegourmande.com

0033 6 21 09 44 84
0033 9 71 04 95 72

La Pastorale Gourmande

Appelez-nous

Avez-vous des questions?
Nous sommes prêts à y répondre!